Maurice

Even voorstellen: Ik ben Maurice Coffa, de bassist van The Dance Department, getrouwd met Silvia, en vader van Dylan. Ik ben in 1964 geboren in Ermelo en getogen in Harderwijk. En via Amersfoort en Zwolle uiteindelijk in 1996 in Ede, op de Veluwe terechtgekomen.

De 'indo' op de foto: dat ben ik! En in het dagelijkse leven ben ik Scheduler bij FrieslandCampina bij de werkmaatschappij in Ede [voorheen Riedel], je weet wel van Appelsientje en Goudappeltje. Ik zit vanaf mijn 14e jaar in de muziek, en heb mijn debuut gemaakt als drummer. Op de bruiloft van mijn oudste zus. Daarna verschillende bandjes gehad maar in komkommer-tijd heb ik een basgitaar met versterker aangeschaft en heb baslessen genomen. Maar drummen kon ik nog steeds niet loslaten. Door de jaren heen misschien wel 20 bands gehad, als drummer of bassist.

Mijn favoriete set-up in The Dance Department bestaat uit: Fender JazzBass Custom Classic V-plus ,Custom Shop, Warwick Fortress One Fretless SWR Super Redhead en SWR Goliath Junior III, Boss GT 6B. Als backup en gewoon omdat ik het leuk vind en verzot ben op de Jazzbass-knorrrr, heb ik nog een Fender Jazzbass Marcus Miller signature IV, een Fender Jazzbass American Standard V-plus 3tone Sunburst, en een Fender Jazzbass American Deluxe IV Ivory Pearl. M'n reserve versterker is een Eden WT260 en om m'n huiswerk uit te zoeken heb ik een Takamine EG 330c naast de bank staan. Tja, een gewone akoestische gitaar.

<<<< Terug