Edgar

Ik ben de toetsenist van The Dance Department, waar ik me stort op mijn passie – met anderen muziek maken om voor mensen een leuke show te bezorgen.

Muziek maken startte rond 1977 op de basisschool met ‘Algemene Muzikale Vorming’, waarna ik direct doorging met pianoles. Ondanks een gebrek aan talent, kreeg ik door hard werken en stug repeteren uiteindelijk toch de Für Elise onder de knie. Dat bleek een mooi einde van een klassikale piano opleiding. Op de middelbare school stapte ik dus over op lichte muziek en samen met wat vrienden (trompettist, gitarist, zanger) speelde we de (disco)nummers die toen populair waren. Het klonk waarschijnlijk nergens naar, maar ons publiek (middelbare scholieren) was enthousiast en wij daardoor nog meer.

Vanwege een maatschappelijke loopbaan, kinderen en andere bezigheden speelde ik daarna vooral thuis. Meestal Jazz alleen voor mezelf, maar op verjaardagen nodigde ik feestvierende vrienden uit om (al lallend) mee te zingen met nummers die iedereen kent. Pas na het einde van een opdracht in België (waar ik twee keer in de week met drie Vlaamse zangeressen speelde), ging ik weer op zoek naar een vaste band. Na in verschillende bandjes en met jazz zangeressen te hebben gespeeld, kwam ik eindelijk thuis. Bij The Dance Department neem ik met mijn Nord Stage de piano-, synthesizer- en orgelpartijen voor mijn rekening.

<<<< Terug