Jos

Ik ben Jos, de drummer van de band. Mijn muzikale roots liggen in Boxmeer: mijn schoolband Purple Haze (covers van Deep Purple, Jimmy Hendrix, Neil Young, etc.) en de tijd van lekker lange (drum)solo's.  Na dit stevige werk (vind ik nog steeds leuk!) heb ik lange tijd gespeeld in CintheB, eigen werk in de funkrock hoek. In Nijmegen heb ik samen met zangeres Gracia de band FunKtion opgericht: vette funk met blazers. Na een korte stop (druk, druk, druk) heb ik met drie andere FunKtion muzikanten The Dance Department opgezet, lekker breed repertoire met veel swingende nummers.

Ik volg de muzikale ontwikkelingen op de voet. Mijn smaak is zeer breed en varieert van jazz/hip-hop/dance tot funk/soul en rock. Een paar van mijn favorieten bands zijn Gare du Nord, Earth, Wind & Fire, Incognito en van Nederlandse bodem Anouk en New Cool Collective (wat een geweldige drummer!). Mijn jaarlijkse muzikale hoogtepunt is North Sea Jazz.

Net als bij de andere bandleden draait het bij mij om muziek maken met vrienden en daarvoor is The Dance Department al vele jaren de ideale plek! Onze optredens zijn daarbij natuurlijk het hoogtepunt.

Mijn set-up ziet er als volgt uit:
Mapex drumset (3 toms)
Ludwig Snare drum
Paiste bekkens

Bij het akoestische repertoire speel ik voornamelijk op een djembe van Remo.

<<<< Terug