Maarten

Als trompettist speel ik met veel plezier in deze band. Niet alleen het spelen van soul en funk met strakke blazersrifjes, maar ook de moderne popsongs waar een mooie blazerssectie een extra laag aan de muziek toevoegt is wat ik graag doe. O ja en een leuke solo op zijn tijd.

Mijn achtergrond is klassiek, vanuit harmonie, koperensembles en symfonie orkesten, maar daarna de bigband en gospel hoek ingedoken. Ook al in mijn studententijd soul en funk gespeeld en een jaar trompet gespeeld bij de luchtmacht tijdens mijn diensttijd. Jazz is mijn andere muzikale inspiratie. Ik speel in losse jazz combootjes zowel trompet als saxofoon en heb veel bruiloften en recepties opgevrolijkt met jazz standards en moderne jazz en popmuziek.

De afgelopen tijd veel losse muziekprojecten gedaan, maar bij The Dance Department geland voor het vaste werk op trompet. Een strakke blazerssectie van trompet en saxofoon die het repertoire van de band net dat extra geeft, dat is waar ik elk optreden voor wil gaan en veel plezier uit haal.

<<<< Terug